Ízek és zamatok felsőfokon

A Debreceni Sportélet legutóbbi vacsorajátékának nyertesei a Hotel Lycium Átrium éttermében találkozhattak a DVSC átlövőjével, Kovács Annával. Az étterem vezetőjével, Molnár Lászlóval beszélgettünk a sporttal való kapcsolatáról, illetve az étteremről.

0

0095-TRI_9015-kis-300x200 Ízek és zamatok felsőfokon

Nemrégiben a DVSC-Schaeffler és a válogatott kézilabdázóját és vacsorapartnereit látták vendégül…

Mindig nagy megtiszteltetés számunkra, ha egy olyan kiváló sportolót láthatunk vendégül, mint Kovács Anna, reméljük, hogy jól érezte magát, meg volt elégedve a kiszolgálással, az étellel és viszi jó hírünket, mint ahogy vacsorapartnerei is.

anna2-1-300x225 Ízek és zamatok felsőfokon

A sport milyen szerepet játszik az ön életében?

Közel áll hozzám a sport, de nem csak szurkolóként, aktív részese is voltam, vagyok. Egykor az NB-II-ben kézilabdáztam, jó pár éve pedig a küzdősportokon belül a jiu-jitsu-t űzöm, ráadásul mindkét fiam ebben a szakágban versenyez, minden elfogultság nélkül mondhatom, sikerrel. Lelkes szurkolóként mindkét DVSC csapat mérkőzéseit látogatom, amikor tehetem, ott vagyok a lelátókon. Fociban két nagy kedvencem van, Dzsudzsák Balázs, akivel jó kapcsolatot is ápolok, illetve a jelenlegi csapatból Tőzsér Dani.

molnár1-300x225 Ízek és zamatok felsőfokon

Az Átrium étterem mikor nyitotta meg kapuit?

Tizenhárom évvel ezelőtt, ami egybeesik a Hotel Lycium megnyitásával. Az elmúlt években nagyon sok prominens személyt fogadtunk, éves szinten 650 rendezvényt bonyolítunk le a Kölcsey Konferencia Központtal együttműködve, akiknek kizárólagos szolgáltatói vagyunk.

Említette, több híres embert is vendégül láttak már. Mondana pár nevet?

Többek között a nemzetközi hírnévnek örvendő zongoraművész, Havasi Balázs, de ha már sportról beszélünk, a veszprémi és a szegedi, a BL győztes győri, valamint a ferencvárosi kézlabda csapat is megfordult már nálunk, most hétvégén a női kézisek Magyar Kupa final four csapatait is mi látjuk vendégül. Sok egyesület és sportoló választja éttermünket, az ő étkeztetésük merőben eltér az átlagostól, amire maximálisan fel vagyunk készülve, a speciális igényeket is ki tudjuk elégíteni.

Milyen ételek szerepelnek az étlapon?

Teljesen nemzetközi a konyhánk, a magyaros ízek mellett számos ország ízvilága szerepel az étlapunkon. Hagyományt teremtettünk azzal, hogy minden évben hívunk egy sztárséfet és élményvacsorával várjuk gasztronómiát kedvelő vendégeinket. Főzött már nálunk Budai Péter, Schreiner Gábor, Kovács Lázár, Szegál Viktor, valamint a Michelin-csillagos séf, Sárközi Ákos, aki már másodjára látogatott el hozzánk. Mindegyiküknek óriási sikere volt vendégeink körében, Schreiner Gábor, a NOBU séfjét például egyedül hozzánk engedték el. Az éttermünk mottója: Ízek és zamatok felsőfokon.

TLN_8249-kis-2-300x200 Ízek és zamatok felsőfokon

Ha már sport, az egészséges táplálkozásra mennyire figyelnek oda?

Nagyon fontos szempont nálunk, és nem csak azért, mert igény van rá, hanem azért is, mert sajnos egyre többen szenvednek különböző érzékenységben és rájuk is nagyon oda kell figyelnünk, ételkínálatunkat is ennek megfelelően állítjuk össze. Ez már alapelvárás az éttermekkel szemben.

Az éttermek színvonalát nem csak az ételek, hanem a kiszolgálás minősége is meghatározza. Milyen alapossággal választják ki a dolgozókat?

Az, hogy mindenkitől, aki nálunk szeretne dolgozni, részletes önéletrajzot kérünk, alapelvárás, ráadásul én utánanézek a szakmai múltnak, illetve sor kerül egy állásinterjúra is. Elég szigorú feltételeknek kell megfelelni, elvárt a magas fokú szakmai ismeret, hiszen diplomáciai rendezvényeink is vannak, ahol még a protokollal is tisztában kell lenni. Azzal a tudással, amivel rendelkeznek, nem elégszünk meg, a legmagasabb szinten folyamatosan képezzük a dolgozóinkat. Jelenleg hét felszolgáló, öt pultos és hét szakács plusz egy cukrász dolgozik az éttermünkben. Nagyobb rendezvényeken a létszámot külső munkavállalókkal egészítjük ki.

Nem kerülhető meg a kérdés, mennyire fogyasztóbarátok az árak?

Minden évben új étlappal jelentkezünk, az árak kialakításánál mindig figyelembe veszem a város többi éttermének az árait, nyugodtan kijelenthetem, vendégbarát áraink vannak.

image001-233x300 Ízek és zamatok felsőfokon

Szó volt a női kézilabda négyes döntőjéről. Mint egykori kézilabdázó, sportkedvelő, ki fog-e látogatni a mérkőzésekre?

Imádom a kézilabdát, a Győr az egyik kedvenc csapatom, mindenképp úgy alakítom a napi teendőimet, hogy ott lehessek én is a Főnix Csarnokban, ilyen lehetőséget nem szabad kihagyni.

(x)